De geschiedenis van de school

De “Meester Lugtmeijerschool” heeft al een lange geschiedenis. Het oudste deel van het gebouw dateert uit 1901. De school heeft jarenlang bekend gestaan als de “Wormenseschool”. De school is genoemd naar de heer H.J. Lugtmeijer, die van 1950 tot 1974 als hoofd (tegenwoordig: directeur) aan de school verbonden was. Dit was een eerbetoon aan hem omdat hij zich als schrijver van diverse leer-methodes zeer verdienstelijk heeft gemaakt voor het onderwijs in het algemeen en voor onze school in het bijzonder.

In 1985 kwam de kleuterschool “De Bouwsteen” bij de school. In 1989 was de eerste grote verbouwing klaar en kregen alle leerlingen les onder een dak. Daarna volgden meerdere verbouwingen. In 2011 was de uitbreiding op de bovenverdieping klaar.

 

geselect IMG_2586

Op deze foto een stukje geschiedenis van onze school waar we trots op zijn: een rekenboek uit de leermethode “Naar aanleg en tempo” van meester H.J. Lugtmeijer uit 1958. Als toenmalig directeur van onze school heeft hij deze gedifferentieerde methode ontwikkeld.