onze school en ons team

Onze school

Eruit halen wat erin zit. Daar draait het om op de Meester Lugtmeijer-school. Er is veel aandacht voor de individuele leerling en de leerstof die hij of zij nodig heeft. Wat we nastreven voor iedereen: “Ik kan het – ik kan het zelf – ik hoor erbij!”

Onze school heeft 8 lokalen. Bij aanvang van dit schooljaar zijn we gestart met 4 groepen (gr.1/2, gr.3/4, gr.5/6, en gr.7/8). De Meester Lugtmeijer heeft aandacht voor iedereen, ongeacht levensovertuiging, cultuur of huidskleur. Wij vinden het belangrijk kinderen kennis te laten nemen van verschillen tussen mensen in denken en geloven, in leefwijzen en gewoonten. En dit te leren accepteren en waarderen.

Kaleidoscoop

We hebben gekozen voor de onderwijslijn van Kaleidoscoop: kinderen plannen hun activiteiten, werken eraan en reflecteren erop. Ze werken daarbij veel samen en zijn verantwoordelijk voor hun keuzes. Een stimulerende en motiverende methode! Onze school is een “Brede School”. Dat betekent dat er allerlei activiteiten plaatsvinden – vaak na schooltijd – waaraan kinderen (en soms ook ouders) kunnen deelnemen. Sport, spel, dans, techniek, weerbaarheid, enz. Alles komt aan bod in deze activiteiten.

 

Ons team

Het team van Meester Lugtmeijer bestaat uit enthousiaste, gepassioneerde en betrokken leerkrachten. Lesgeven is hen op het lijf geschreven! Nascholing hoort daarbij en vindt plaats op het gebied van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van taal, rekenen, Kaleidoscoop, websites, PR, ICT, klassenmanagement, hulpplannen, klassenadministratie, interne begeleiding en ook op het gebied van Bedrijfs Hulp Verlening (BHV).

Vakleerkracht muziek

In diverse groepen verzorgt juf Nancy als vakleerkracht de muzieklessen. Daarnaast ondersteunt zij de teamleden op dit gebied. Op dinsdagmiddag zingen kinderen in ons schoolkoor “Sing it”. Dit koor verzorgt optredens gedurende het schooljaar.

Delen via