Nieuws uit groep 3/4

dinsdag 5 oktober 2021

Wat wordt er hard gewerkt in groep 3/4.

Groep 3 is alweer begonnen aan kern 2 en hebben de letters i, k, s, m, p, e, aa, r, v, n en t al geleerd. De komende week komen daar nog de ee, b en oo bij.
Bij het rekenen zijn wij begonnen met het splitsen van getallen t/m 10. Wij kijken naar de buurgetallen t/m 20 en zetten de getallen op de juiste plek in de getallenrij. We hebben al geleerd om de hele uren op en klok af te lezen. Soms is het dan nog wel lastig welke wijzer wat aanwijst.
Groep 4 is bij taal aangekomen bij blok 2 en wij kijken naar welke woorden je onderweg allemaal tegen kan komen. Hierbij kan gedacht worden aan: de omleiding, de fietstocht, arriveren, passeren.
Bij rekenen is groep 4 bezig met het splitsen van getallen tot en met 100 in tientallen (10,20,30 enz.) en eenheden (1,2,3 enz.). Ze kunnen de klok al 1 of 2 uur terug of vooruitzetten.
Groep 8 helpt op maandag, dinsdag en donderdagmiddag met het begeleiden van het leesprogramma BOUW! Wat gaat dat leuk met elkaar. Daarnaast lezen er een aantal kinderen van groep 8 met een aantal kinderen van groep 3.
Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘worden wat je wil’. De komende 2 weken werken wij aan het thema beroepen en zullen dan veel spreken over het restaurant. Op maandag 11 oktober gaan wij met hulp van de vader van Sahir pizza bakken in de klas. Op donderdag 14 oktober zullen wij een heus restaurant maken met de kinderen, hierover krijgt u nog informatie en een uitnodiging hiervoor volgt.
Wij zullen natuurlijk ook andere beroepen aanstippen tijdens de kinderboekenweek.
Denkt u er thuis nog aan dat u elke dag met uw kind leest. Op vrijdag krijgen de kinderen de gelegenheid om boeken te halen/ruilen in de biebbus. Bent u nog geen lid, voor kinderen t/m 18 jaar is een lidmaatschap bij de bibliotheek (CODA) gratis.

Delen via