Nieuws uit groep 3/4

vrijdag 16 september 2022

De eerste weken van het schooljaar zijn weer geweest en wat werken de kinderen al hard.

We hebben al een leuke activiteit gehad bij de Talmastraat onder begeleiding van het IVN.
De gymlessen van meester Fabriece vinden de kinderen ook erg leuk. Denkt u elke week op dinsdag en woensdag aan de gymspullen (broek, shirt en schoenen).
Vorige week vrijdag hebben de kinderen meegedaan aan de kidsrun en wat hebben de kinderen hun best gedaan. Valentino werd 4e van de jongens van groep 3/4 van de deelnemende scholen.
Groep 3 heeft de eerste letters al geleerd: i,k,m,s,p,aa,r. Hiermee kunnen ze al verschillende woordjes en zinnen maken en lezen. De letters en cijfers die de kinderen leren mogen zijn eerst met speciale potloden op hun tafel oefenen, zodat ze weten hoe ze de schrijfrichting van de letter gaat. Daarna oefenen de kinderen de cijfers en letters in hun schrift. Het cijferschrift is inmiddels klaar dus nu oefenen we vooral met het schrijven van letters.
Aan het einde van de week geven wij de kinderen leesbladen mee naar huis, wilt u elke dag 10 minuten met de kinderen oefenen.
Groep 4 heeft kern 11 van veilig leren lezen afgerond en we zijn nu bezig met de leesmethode voor groep 4. Het thema van de komende 8 weken voor lezen is onderweg, hierin oefenen zij verschillende leesmoeilijkheden.
Op vrijdag komt de biebbus langs, de kinderen kunnen hier onder begeleiding van groep 8 nieuwe bibliotheekboeken lenen. Mocht u nog geen lid zijn van de bibliotheek ik heb de inschrijfformulieren in de klas liggen. Alle kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. De inschrijfformulieren kunt u door uw kind mee laten nemen en thuis invullen. Een ingevuld formulier kan op vrijdag ook bij de biebbus ingeleverd worden.
Mochten er tussendoor belangrijke mededelingen zijn zal ik deze delen in de parro app. Houdt u deze dus goed in de gaten.

Delen via