Nieuws uit groep 3/4

dinsdag 9 november 2021

De eerste weken van het schooljaar zijn voorbijgevlogen! Deze week werken wij nog over het thema herfst en daarna zal sint en kerst centraal staan in de klas.
Kinderboekenweek:
Tijdens de Kinderboekenweek hadden wij twee hele leuke activiteiten op school. Op maandag mochten de kinderen pizza bakken met de vader van Sahir. Wat hebben de kinderen hiervan genoten!
Op donderdag hadden wij een heus restaurant op school. De kinderen hebben ’s morgens lekkere hapjes gemaakt die zij ’s middags aan de ouders mochten serveren. Wat hebben de kinderen, ouders en juffen hiervan genoten!
Lezen: 
Deze week ronden wij met groep 3 alweer kern 3 af en volgende week starten wij dan alweer aan kern 4. Wat maken de kinderen grote sprongen en het lezen van de woorden en zinnen gaat elke week weer beter! In kern 4 leren de kinderen de letters w, o, a, u, j. Denkt u eraan dat u thuis elke dag 10 minuten leest met uw kinderen. Dit kan met de leesbladen die wij meegeven, maar dit kan ook met de avi start boekjes van de bibliotheek.
Groep 4 start met het tweede thema van de leesmethode, eet smakelijk. Voor groep 4 blijft het heel belangrijk om thuis ook te lezen. Elke dag 15 a 20 minuten hardop lezen met u als ouder.
Rekenen:
Groep 3 is bij het rekenen bezig met het splitsen van de getallen 4,5,6. Als ik aan de ene kant 3 appels/blokjes of iets dergelijks heb liggen, hoeveel liggen er dan aan de andere kant?
Groep 4 is ook bezig met het splitsen alleen splitsen zijn een getal in tientallen en eenheden. Het getal 73 bestaat uit 7 tienen en 3 lossen. Daarnaast werkt groep 4 aan het optellen en aftrekken over een tiental. 7+5=12, eerst 7+3 en dan nog 2 erbij.
Paddenstoelen wandeling
Vorige week woensdag hadden wij een hele mooie herfstwandeling bij Berg en Bos onder leiding van 2 dames van het IVN. Zij konden ons heel veel vertellen over de paddenstoelen die in het bos groeien en de kinderen konden dit ook zelf ontdekken met behulp van de zoekkaart. Ze zijn heel enthousiast aan het werk gegaan met een spiegel om onder de paddenstoel te kijken en een vergrootglas. We hebben ook nog even bij de zwijnen en de hertjes gekeken. Wat was het een fijne ochtend.
Schoolontbijt:
Vorige week woensdag was ook het nationaal schoolontbijt. Wat hebben de kinderen zitten smullen van de bruine broodjes met boter/kaas/appelstroop of gewoon niks. Ze konden kiezen uit een bruine volkoren boterham of een lekker bruin bolletje. Als ze deze op hadden mochten ze er natuurlijk nog één of ze konden kiezen voor een matze of krentenbol. Naast het lekkere eten kregen de kinderen yoghurt, melk, thee of water bij het ontbijt.

De kinderen hebben genoten en wilde zelfs na de boswandeling nog wel een broodje eten.

Beeldend:
De afgelopen 2 weken hebben wij met juf Kiki gewerkt aan het thema carnaval der dieren. De kinderen hebben prachtige vogels gemaakt. Met deze vogels maken wij in de komende weken nog een stop motion filmpje onder leiding van een externe leerkracht.

Delen via